Google introduceert de +1 Button

Google +1 Button

Het was slechts een kwestie van tijd tot Google ook een eigen sharing button het web in zou sturen. Na de introductie van de Facebook Like button kon Google uiteraard niet achterblijven. De social sharing button van Google heet de ‘+1 Button‘.

De Google +1 Button werkt eigenlijk niet veel anders dan de Facebook Like button. De Google +1 Button wordt rechts naast elk zoekresultaat getoond. Ook wordt er naast Google AdWords en Google AdSense advertenties een +1 Button getoond zodat gebruikers advertenties kunnen ‘liken’ (of ‘+1’en‘). Het kost de adverteerder niks extra’s en je krijgt als adverteerder statistieken te zien waarin wordt weergegeven welke advertenties ‘geliked’ (of ‘ge-+1’t‘) worden.

Als gebruiker krijg je naast de zoekresultaten en advertenties te zien wie in jouw sociale netwerk volgens Google het zoekresultaat of de advertentie ‘geliked’ (of ‘ge-+1’t‘) hebben. Al jouw ‘likes’ (of ‘+1-en‘) komen in je Google profile te staan. Als website eigenaar krijg je alle statistieken van de +1 Button te zien in Google Webmaster Tools.

Op deze manier speelt Google in op Social Search en bovendien is Google weer heel wat gegevens over zoekgedrag rijker waarmee ze hun zoekmachine nog verder kunnen optimaliseren.

Google +1 Button activeren

Momenteel is de Google +1 Button nog niet standaard geactiveerd.

Bruikbaarheid Google +1 Button

(Bron: blog.e-difference.nl)

“Momenteel zwerven er drie user experiences rond:

1. Geen Google account of niet ingelogd.
2. Wel een Google account en ingelogd. Geen Google profile.
3. Ingelogd met een Google account en Google profile.

Enkel personen met een Google profile (3) kunnen zoekresultaten plussen. Gebruikers zonder profile, maar met een account (2) zien wel de +1’s en persoonlijke aanbevelingen, maar kunnen zelf niet plussen. Gebruikers zonder Google account en profile zullen enkel geaggregeerde +1 data zien in de zoekresultaten (bijvoorbeeld ’10 mensen hebben dit geplusd’).  Deze mooie breakdown komt van Search Engine Land en laat al zien dat de ‘full experience’ slechts voor een select gezelschap Google gebruikers is weggelegd.”

Er is nog geen mogelijkheid om de +1 Button op je website te gebruiken. Volgens Google zijn ze daar wel mee bezig, maar kan het nog wel enkele maanden duren voordat deze functionaliteit beschikbaar is.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over Tim Beeren

Tim Beeren - geïnspireerd door Internet Marketing, E-commerce en Zoekmachine optimalisatie, jonge online ondernemer met passie en ambitie.

Tim Beeren is te volgen op Twitter als @timbeeren.

4 Reacties op "Google introduceert de +1 Button"

Reageer op "Google introduceert de +1 Button"