Wat is Google AdWords Express?

Google Adwords Express
Enkele dagen geleden is Google AdWords Express gelanceerd in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Een Nederlandse lanceringsdatum is nog niet bekend, maar zal niet lang op zich laten wachten. Google AdWords Express is bedoeld voor fysieke winkels die online, via een AdWords advertentie, gevonden willen worden. De nieuwe AdWords dienst is erg toegankelijk, men vult een formulier in, stelt een maandbudget vast en Google doet de rest. En dat is het gevaar van deze nieuwe dienst!

Google Adwords Express aanmelding

Op basis van het bedrijfsprofiel bepaalt AdWords Express bij welke zoekopdrachten de advertentie getoond wordt. De advertentie verschijnt boven of rechts naast de organische zoekresultaten en er wordt betaald per klik, net zoals bij het reguliere AdWords programma. Er kan worden aangegeven of de advertentie doorlinkt naar het Google Places account of naar de website. Wanneer het bedrijf nog niet beschikt over een Google Places account, kan deze tijdens het instellen van AdWords Express worden aangemaakt.

Het grote voordeel, volgens Google, van AdWords Express is dat het eenvoudiger in gebruik is dan het reguliere AdWords programma.

Google Adwords Express advertentie

Google AdWords Express nadelen

Ik ben een felle tegenstander van Google AdWords Express. Waarom?

Je hebt zelf niets meer in de hand. Google bepaalt bij welke zoekopdrachten de advertentie getoond wordt. Zijn deze zoekopdrachten wel relevant?

Mijn ervaring is dat als Google zich met de concrete invulling van hun eigen diensten gaat bemoeien, het niet altijd de meest kwalitatieve oplossingen tot gevolg heeft. Google wil uiteindelijk gewoon geld verdienen. De kliks leveren Google geld op, maar leveren deze kliks de klant ook geld op?

Dat is eigenlijk niet alleen met Google AdWords Express zo, maar ook met het reguliere AdWords programma. Google geeft AdWords coupons weg om bedrijven over de streep te trekken. Vervolgens begint men ‘zomaar’ aan AdWords met vaak negatieve resultaten als gevolg. Vaak heeft het bedrijf deze negatieve resultaten niet eens door.

Google zou er goed aan doen om gratis AdWords cursussen weg te geven in plaats van coupons. Bedrijven dienen of voorgelicht te worden over het gebruik van AdWords, of men doet er goed aan de AdWords campagne uit te besteden.

Zie ook onderstaand filmpje van Google over de werking van Google AdWords Express.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over Tim Beeren

Tim Beeren - geïnspireerd door Internet Marketing, E-commerce en Zoekmachine optimalisatie, jonge online ondernemer met passie en ambitie.

Tim Beeren is te volgen op Twitter als @timbeeren.

7 Reacties op "Wat is Google AdWords Express?"

  • Ron reageert:
  • Roald Ruchti reageert:
  • Albert reageert:

Reageer op "Wat is Google AdWords Express?"