Website realisatie

Geen internet marketing zonder website, webwinkel of weblog. Webdesign bureaus schieten als paddenstoelen uit de grond en de ene webbouwer beweert nog beter te zijn dan de andere webbouwer. Er is heel veel keus en dat maakt het voor de klant niet gemakkelijk.

Zoekmachine geoptimaliseerde website of webwinkel

Een website of webwinkel bouwen kan elke goede webbouwer, maar een website/webwinkel bouwen die goed geïndexeerd wordt door de zoekmachines kan niet elke webbouwer. Bij zoekmachine optimalisatie draait het om OnPage factoren en OffPage factoren. Voor de OffPage factoren (linkbuilding etc.) is een webbouwer niet verantwoordelijk maar voor de OnPage factoren wel en dan met name de indexatiefactor; hoe bekijkt een zoekmachine (webcrawler) de website.

Uiteraard roept elke webbouwer dat ze geheel volgens SEO (Search Engine Optimization) normen werken maar helaas heb ik andere ervaringen. Met name de MKB webbouwers weten vaak wel iets van zoekmachine optimalisatie maar veel te weinig, of de toepassing ervan is niet geheel duidelijk. Dit kun je deze webbouwers ook niet kwalijk nemen, ieder zijn eigen vakgebied. Ze moeten echter niet allemaal gaan roepen dat ze volledige SEO geoptimaliseerde websites/webwinkels leveren terwijl ze dit niet waar kunnen maken. Een SEO specialist is geen webbouwer en een webbouwer is geen SEO specialist.

De grote webbouwers hebben vaak een aantal SEO specialisten in dienst die ondersteuning bieden bij diverse projecten. Deze samenwerking van meerdere specialisten op ieder zijn eigen vakgebied biedt de ultieme combinatie. Nadeel hiervan is dat de kosten vaak hoog zijn.

Website realisatie nieuwe stijl

Ik heb mij ook in deze website realisatie wereld gestort en eigenlijk noodgedwongen. Ik heb bij verschillende projecten getracht samen te werken met de webbouwer die de website/webwinkel oorspronkelijk had opgezet. Mijn op- en aanmerkingen zette ik op papier, in de hoop dat de webbouwer ermee aan de slag zou gaan. Een enkele keer gaat deze samenwerking perfect, maar vaak laat de webbouwer het afweten. En laat de webbouwer het niet afweten, dan laat het CMS systeem waar de website/webwinkel gebruik van maakt het wel afweten.

Het was voor mij vaak een onwerkbare situatie en dus ben ik begonnen met het opbouwen van een freelance netwerk aan getalenteerde programmeurs/webbouwers en webdesigners. Met dit sterke netwerk heb ik websites/webwinkels aangepast, maar ook volledig nieuwe websites en webwinkels ontwikkeld. Ik in de rol van SEO specialist en tevens projectmanager, de webbouwer als uitvoerende kracht en vaak nog een webdesigner als stylist. Een ijzersterke combinatie.

Doordat ik gebruik maak van een freelance netwerk van bekende programmeurs/webbouwers en webdesigners wordt er op een snelle en flexibele manier gewerkt en ben ik in staat de kosten relatief laag te houden zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit.

Flexibiliteit is het sleutelwoord.

Enkele voorbeelden:
Van Abbevé
Carl Denig
Gecko Covers
Nationale Vaarbon
De Presentatie Groep
Diligence


Wilt u een aanvraag doen voor een nieuwe website of webwinkel? Of wilt u uw bestaande website of webwinkel aan laten passen op zoekmachine optimalisatie gebied, usability gebied of iets anders?

Contact Tim Beeren Internet Marketing Advies