Magento Go

Ik ben een groot fan van open source E-commerce software Magento. Magento beschikt over alle mogelijkheden waar een professionele webwinkel, in mijn ogen, over moet kunnen beschikken. Daarnaast is het een erg gebruiksvriendelijk systeem en wordt Magento Community continu doorontwikkeld. Bovendien zijn er ontzettend veel verschillende ‘extensions‘ verkrijgbaar waarmee je webwinkel nog verder uit te breiden is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Magento wereldwijd de meest gebruikte E-commerce software voor webwinkels is.

Sinds kort is Magento Go gelanceerd. Magento Go is gericht op kleine bedrijven die niet direct het budget hebben om een volledige Magento webwinkel te laten ontwikkelen. Middels Magento Go open je eenvoudig een webwinkel vergelijkbaar met bijvoorbeeld Mijnwebwinkel of WordPress en hoef je geen omkijk naar de hosting te hebben.

Magento Go mogelijkheden

In tegenstelling tot het gratis Magento Community pakket is er in het geval van Magento Go geen gratis versie beschikbaar. Er bestaat wel de mogelijkheid om het pakket dertig dagen gratis uit te proberen.

In Magento Go heb je de keuze uit verschillende standaard thema’s/designs die naar eigen hand aangepast kunnen worden. Het admin gedeelte (backend) van Magento Go verschilt niet veel van de Community versie en is beschikbaar in de Nederlandse taal en enkele andere talen.

Het Magento Go pakket heeft een behoorlijke uitgebreide basis met zaken als reviews, voorraadbeheer, sitemap, nieuwsbrief manager, kortingsbonnen, Google Analytics integratie etc.

Bekijk hier alle features van Magento Go.

Magento Go prijzen

Voor 15 dollar per maand is de goedkoopste Magento Go webwinkel te realiseren. Je kunt dan maximaal 100 producten toevoegen, 3 admin accounts, 4 GB dataverkeer en een opslag van 200 MB. Voor 25 dollar per maand kun je maximaal 500 producten toevoegen en heb je een opslag van 500 MB. Voor 65 dollar per maand kun je maximaal 1.000 producten toevoegen. Het duurste pakket kost 125 dollar per maand. Bij dit pakket mag je maximaal 10.000 producten toevoegen en heb je 5 GB opslag en 32 GB dataverkeer.

Bekijk ook onderstaande introductievideo van Magento Go.

Magento Go conclusie

Voor men die zijn investering wil spreiden over een langere termijn is Magento Go een prima optie. Het voldoet aan alle eisen voor een professionele webwinkel en je hoeft enkel een domeinnaam aan te vragen en de webwinkel te vullen met producten.

Echter, eenmalig een bedrag investeren in een volledige Magento Community webwinkel en vervolgens ook 100% eigenaar zijn geniet mijn voorkeur. Je zit op die manier nergens aan vast en je kunt alles naar eigen hand zetten.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over Tim Beeren

Tim Beeren - geïnspireerd door Internet Marketing, E-commerce en Zoekmachine optimalisatie, jonge online ondernemer met passie en ambitie.

Tim Beeren is te volgen op Twitter als @timbeeren.

8 Reacties op "Magento Go"

  • Bert reageert:
  • Bauwens Denis reageert:
  • khasie reageert:
  • hans reageert:

Reageer op "Magento Go"